8 semne ca prinderea creionului la copil nu este corecta
Pentru a va oferi servicii mai bune, magazinul online casutacujucarii.ro utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu termenii de utilizare si politica de confidentialitate si utilizare cookie-uri .

8 semne ca prinderea creionului la copil nu este corecta

Publicat de Daniela 25.01.2018 0 Comentariu

"Cum imi dau seama daca copilul meu are o prindere incorecta?" si "Cum afecteaza o prindere incorecta procesul de invatare al copilului meu"? sunt intrebari pe care probabil unii dintre parinti si le pun uneori.

 

Acest scurt articol, preluat de pe blogul oficial al ImmenZ, care este distribuitor exclusiv european al Crayon Rocks, explica de ce copiii au nevoie sa invete o prindere corecta a creionului si cum poti recunoaste o prindere incorecta a creionului.

 

Stiind cum sa identifici corect semnele, iti poate da o perspectiva asupra modului in care poti imbunatati dragostea copilului tau pentru a scrie si a citi, facand cateva mici ajustari in modul lui de prindere.

 

Va prezentam mai jos o serie de 8 semne care indica faptul ca copilul Dvs ar putea avea o prindere incorecta a creionului.

Cu prima ocazie cand copilul Dvs scrie, observati-l in tacere si verificati existenta vreunui semn din cele de mai jos, care sunt cei mai comuni 8 indicatori ai unei prinderi incorecte a creionului:

 

1 - Scriere de mana deficitara
Prinderile incorecte ale creionului pot contribui la o lipsa de control a capacitatii copilului Dvs de a tine creionul in mana. Este posibil ca copilul Dvs sa se concentreze atat de puternic pe mentinerea prinderii corecte, incat sa uite sa se concentreze pe scrierea propriu-zisa a literelor. Scrierea de mana deficitara poate fi cauzata de incapacitatea copilului Dvs de a-si controla creionul conform intelegerii lui curente, ducand astfel la scrierea unor litere "chinuite" si o incapacitate de a scrie pe linii sau intre linii.

 

2 - Varfurile degetelor sau articulatiile rosii/albe
Un semn sigur al unei prinderi incorecte, usor de identificat, sunt varfurile degetelor sau articulatiile degetelor rosii sau albe atunci cand copilul scrie. Strangand prea puternic sau extinzand articulatiile degetelor prea mult, se adauga o presiune inutila degetelor si muschilor mainii, ceea ce poate dauna dezvoltarii muschilor care se afla in crestere, precum si articulatiilor. Aceasta presiune adaugata poate duce, de asemenea, la oboseala si durere in degete, mana si muschii umerilor.

 

3 - Postura nepotrivita si pozitie incorecta al corpului
Acest semn este destul de des trecut cu vederea si nu este asociat in mod normal cu prinderea creionului.  Atunci cand copilul Dvs tine creionul incorect, acest lucru poate bloca vederea colii de hartie pe care scrie, provocandu-l sa-si mute capul intr-o parte, sa stea foarte aproape de coala de hartie, sa-si rezeme capul pe banca, sau sa se intinda pentru a vedea pe deasupra mainii. O postura nepotrivita si o pozitionare incorecta a corpului poate de asemenea cauza durere/ oboseala in deget/ mana si in muschii umerilor. O durere in zona lombara este de asemenea destul de intalnita.

 

4 - Gauri in hartia de scris
Acestea se produc de cele mai multe ori cand pune prea multa presiune pe creion. O prindere a creionului incorecta il poate face pe copil sa creada ca nu are controlul asupra creionului, de aici nevoia de a aplica o presiune suplimentara pentru a putea tine creionul strans.

 

5 - Ruperea frecventa a varfului creionului
Ati obsevrat cumva ca copilul Dvs are nevoie sa ascuta in mod frecvent varful creionului pentru ca acesta se tot rupe? Aceasta se datoreaza de cele mai multe ori presiunii excesive care se pune pe varful creionului. O prindere incorecta a creionului poate provoca copilului Dvs dificultati in tinerea si obtinerea controlului asupra creionului, care poate duce la nevoia de a prinde creionul mai strans si de aplica o presiune suplimentara, ceea ce duce mai departe la ruperea varfului creionului.

 

6 - Obosit sau maini dureroase
Prinderea incorecta a creionului poate cauza presiune suplimentara sau incordare in anumite zone ale corpului unui copil. Punand prea multa presiune pe creion poate duce la durere sau oboseala in zona degetelor, mainilor sau umerilor. Durerile de spate si de gat sunt de asemenea destul de intalnite intrucat copilul are nevoie sa se intinda sau sa-si aplece corpul pentru a-si putea vedea lucrarea, intrucat pozitionarea incorecta a mainii ii pot obstructiona vederea.

 

7 - Dificultati in asi termina tema la timp
Cand un copil petrece foarte mult timp incercand sa-si corecteze prinderea creionului, sa obtina control asupra creionului sau simte oboseala in mana, degete si muschii umerilor din cauza presiunii excesive sau a posturii incorecte, atentia lor asupra scrisului este intarziata si intrerupta in mod consistent, si astfel copilul nu mai are timp sa-si termine tema la timp.

 

8 - Lipsa de incredere
Copiii sunt sensibili si foarte constienti. De multe ori, cand copiii se lupta cu propriul lor scris, pot sa vada cum alti copii exceleaza la scrisul de mana si incep sa-si puna sub semnul intrebarii propriile lor abilitati. Un copil mic nu va fi capabil sa asocieze prinderea incorecta cu un posibil motiv pentru dificultatile lui si ar putea sa-si traga concluzia ca el nu este la fel de inteligent ca si ceilalti copii. Un nivel scazut de incredere poate face un copill sa nu vrea/sa refuze sa mai participe la activitati, poate provoca furie/frustrare/tristete sau teama de a incepe/incerca diferite activitati sau isi poate face sa-si pierda interesul in a mai invata. 

 

SURSA: https://www.immenz.nl/en/blogs/crayon-rocks/8-signs-of-a-poor-pencil-grip/

Etichete: prindere creion

Lasa un Comentariu