Cum folosim Crayon Rocks
Pentru a va oferi servicii mai bune, magazinul online casutacujucarii.ro utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu termenii de utilizare si politica de confidentialitate si utilizare cookie-uri .

Cum folosim Crayon Rocks

Publicat de Daniela 25.01.2018 0 Comentariu Pauza de joaca,

Crayon Rocks sunt realizate de catre o profesoara de scoală cu nevoi speciale, pe nume Barbara Lee, pentru a-i invata pe copii prinderea corecta a creionului. Lucrand cu copiii de mai mult de 23 de ani, Barbara cauta un instrument eficient de scriere pentru a-i ajuta pe acestia sa invete prinderea corecta a creionului.

 

Fiind inspirata de terapeutul Jan Olsen si de programul ei "Handwriting Without Tears", Barbara a invatat cat de important este ca copiii sa dezvolte o prindere puternica a creionului cu cele trei degete  (degetul mare, degetul aratator si degetul mijlociu) la inceputul procesului lor de invatmant - abilitatea ulterioara de a scrie de mana depinde de acest lucru.

 

Vazand ca nu exista un instrument simplu care sa dezvolte aceasta abilitate la copiii mici si sa fie la indemana tuturor, Barbara s-a hotarat sa creeze unul.

 

 

Cum ii ajuta Crayon Rocks pe copii?

Din moment ce primul instrument de scris al unui copil este un creion, acel creion ar trebui sa fie unul care il incurajeaza pe copil sa foloseasca cele trei degete pentru o prindere corecta: degetul mare, degetul aratator si degetul mijlociu. Aceasta este ceea ce face din Crayon Rocks un instrument minunat pentru dezvoltarea abilitatilor motorii fine.

 

 

Datorita formei lor, ele nu permit copiilor sa le prinda cu tot pumnul, ceea ce ar impiedica dezvoltarea motoarelor fine si sunt, de asemenea, mai rezistente la rupere.

 

Copiii cu paralizie cerebrala, autism, intarzieri de dezvoltare si diverse forme de dizabilitati de invatare au testat Crayon Rocks in clasa cu rezultate remarcabile. Parintii si profesorii de elevi cu nevoi speciale impartasesc adesea cat de mult le plac acest creioane copiilor.

 

Cum se utilizeaza Crayon Rocks pentru a preda prinderea corecta a creionului

Prin designul unic al Crayon Rocks, degetele copilului sunt pozitionate in mod natural in pozitia corecta pentru prinderea creionului (adica cu cele trei degete - degetul mare, degetul aratator si degetul mijlociu). Invatarea prinderii corecte a creionului cu Crayon Rocks este usoara, trebuie doar sa-i dati copilului sa coloreze cu Crayon Rocks si designul lor va face restul pentru tine.

 

Prin utilizare, copilul dvs. va invata in mod natural sa prinda creionul cu cele trei degetele, iar muschii manutelor si ai degetelelor vor fi intariti treptat, pregatindu-l astfel pe micut pentru a avea abilitati de scriere timpurii.

 

Cum se utilizeaza Crayon Rocks pentru a corecta o prindere a creionului invatat gresit

Acest lucru este la fel de simplu ca pasul de mai sus, deoarece designul unic al Crayon Rocks va va invata copilul pozitia corecta pentru prinderea corecta cu cele trei degetele. Trebuie doar sa-i dati copilului dvs. suficient timp sa coloreze si sa realizeze creatii frumoase cu Crayon Rocks inainte de a-l pune sa scrie orice. Folosind Crayon Rocks inainte de a scrie, il va face pe copil sa-si aminteasca cu blandete si natural pozitionarea corecta a degetelor.

 

Dupa ce coloreaza suficient timp, cereti copilului sa inceapa sa scrie. Prima data, este posibil si normal ca copilul dvs. sa revina la vechiul obicei de a prinde. Nu-l stresati, deoarece dureaza putin timp si practica pentru a forma un obicei nou.

 

Daca obsevati ca copilul revenind la vechiul obicei de prindere incorecta, asteptat sa-si termine cuvantul sau propozitia pe care o scria iar apoi pur si simplu cereti-i sa coloreze ceva pentru cateva minute cu Crayon Rocks iar apoi sa inceapa sa scrie din nou.

 

Repetati procesul pana cand copilul incepe sa prinda cu incredere creionul cu toate cele trei degetele.

 

Amintiti-va ca fiecare copil este diferit, unii pot invata imediat, la allii poate dura cateva saptamani sau chiar luni. Cheia este sa lucrati cu ei cu rabdare si sa le creati un mediu de invatare pozitiv si distractiv.

 

SURSA: https://www.immenz.nl/en/blogs/crayon-rocks/how-to-use-crayon-rocks/

 

Lasa un Comentariu