Einstein, Usain Bolt sau avem un mic Picasso (un articol dedicat in special taticilor)
Pentru a va oferi servicii mai bune, magazinul online casutacujucarii.ro utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu termenii de utilizare si politica de confidentialitate si utilizare cookie-uri .

Einstein, Usain Bolt sau avem un mic Picasso (un articol dedicat in special taticilor)

Publicat de dayacopil 17.04.2017 0 Comentariu Copilul autentic,Importanta jocului si a jucariilor,

 

Cand suntem pusi in fata faptului implinit si trebuie sa alegem un cadou, fara sa fi primit indicatii foarte clare, apar tot felul de probleme.

 

O sa incerc sa fac asta in cateva cuvinte si cat de la obiect pot. Intr-un magazin de jucarii, in fata rafturilor, ei bine, se instaleaza panica. Ce sa cumpar? Cum sa aleg jucaria perfecta? Trebuie doar sa ne calmam un pic, sa tragem aer adanc in piept si sa incepem sa gandim.

 

Nu spun ca detin formula perfecta, dar o sa va impartasesc cum fac eu. Si functioneaza. Cel putin in cazul meu. :) Mai intai de toate trebuie sa facem o impartire a jucariilor.  Aceasta impartire ne va ajuta sa ne dam seama si daca este potrivita copilului caruia ii este destinata. Nu sunt doi copii ideintici. La fel ca si la adultii, copiii pot dezvolta o mare varietate de inclinatii. Dupa cum v-ati dat seama probabil si din titlu, ne va trebui o jucarie pentru un “uragan”, un ganditor sau un sufletel de artist. Acestea sunt toate categoriile, nu exista altele.

 

Uraganul/Usain Bolt (celebrul atlet), va avea nevoie de o jucarie care sa-i consume energia prin efort fizic.

 

 

Artistului nostru/Picasso, jucaria va trebui sa ii puna la incercare emotiile, sa-l stimuleze prin culoare, sunet, imagini si in general prin tot ce tine de creatie.

 

 

 

Si desigur, pe micul nostru ganditor/Einstein va trebui sa-I provocam prin cifre sau idei.

 

 

 

 

 

 

Imi amintesc cum eu aveam o inclinatie spre pictura si arta in general, iar ai mei ma tot solicitau in directia sportului. Mi se parea o corvoada. Aveau cele mai bune intentii, dar era un cosmar. Noroc ca puteam duce mult emotional.

 

E foarte important sa tinem cont de potentialul copilului - cel mai important lucru pentru dezvoltarea lui sanatoasa. Potentialul copilului nu este ceea ce ne dorim noi pentru el. In nici un caz. Observarea lui va avea o dubla reusita. Ne va ajuta sa il cunoastem pe el mai bine, dar si pe noi. Sa revenim de unde am plecat, sa ne punem in locul lui. Sa devenim mai intelepti.

 

Desigur, un factor important este si varsta copilului. Impartirea de care spuneam mai sus functioneaza cand deja micutul este format si putem sa ne dam seama de inclinatiile si directia pe care a luat-o.

 

Ca o recapitulare: impartim jucariile in functie de inclinatiile celor mici. Astfel, intotdeauna vom avea succes. Aaa, si sa nu uit: cand intrati pe un magazine online de jucarii, incercati sa vedeti un pic in spatele template-ului website-ului, sa vedeti: chiar se preocupa sa transmita cei de acolo niste idei sanatoase? Pun dragoste in ceea ce fac, preocupandu-se de clientii lor? Au jucarii curate, in sensul de utile, sau merg dupa trend ca majoritatea. Desigur ca trebuie sa faci asta, dar conteaza si procentul in care o faci. Daca depaseste 80%, nu este bine. Cei 80% ar tebui sa fie dragoste, utilitate si sa te atraga ce vezi.

 

Asadar, tu cum o sa alegi jucaria data viitoare? :)

 

 

Lasa un Comentariu