Carticica foldabila pentru bebelusi - Armonica Sierra Madre Pret: 28-00 Lei
Pentru a va oferi servicii mai bune, magazinul online casutacujucarii.ro utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu termenii de utilizare si politica de confidentialitate si utilizare cookie-uri .
NU ESTE IN STOC Carticica foldabila pentru bebelusi - Armonica

Prin Ochi de Bebe este prima serie de carti pentru bebelusi cu varsta cuprinsa intre 0-12 luni. Este un concept unic in Romania, fiecare carte cuprinzand imagini alb-negru.

Dupa nastere, vederea copiilor nu este pe deplin dezvoltata si vederea lor nu este clara inca. Este nevoie de pana la un an pentru a obtine toate abilitatile vizuale.

Mai mult de 50 de ani de cercetari stiintifice arata ca sugarii sunt stimulati vizual prin imagini cu contrast ridicat.

Cartile Sierra Madre contribuie la consolidarea abilitatilor copiilor, permitand in acelasi timp familiilor sa petreaca impreuna timpul de calitate. 

Sunt destinate parintilor tineri si educati, care pot folosi cartile intr-un mod productiv, stimuland dezvoltarea copiilor lor.

 “Prin Ochi de Bebe este o serie grafica inovativa pe piata de carte. Aceasta prezinta un material ilustrativ la care copilul este receptiv inca din primele zile de viata. O recomand parintilor pentru stimularea dezvoltarii cognitive a copilului.” – Florentina Moldovanu, medic primar pediatrie, doctor in stiinte medicale, autor de lucrari stiintifice si cercetari in pediatrie.

Prin Ochi de Bebe le permite parintilor sa inteleaga mai bine cum bebelusul vede si percepe lumea, astfel putand fi alaturi de el intr-o maniera mai empatica, ceea ce pune o baza solida in dezvoltarea psihica si relationala a copilului.- Claudia Jimeno Beltran, psiholog, specialist in Comunicare Relationala si Dezvoltare Personala, Fondator al Centrului AmaneSer.

Seria “Prin Ochi de Bebe” cuprinde 4 carti pentru bebelusi:

Melcul – carte cu imagini pe fundal alb

Zmeul – carte cu imagini pe fundal negru

Lingura & Furculita – carte cu mix de imagini alb, negru

       Armonica – carte foldabila cu mix de imagini alb, negru si rosu

 

      Dimensiunea unei carticele (inchisa): 15 x 15 cm

 

 1. Rezumat
 • Mai mult de 50 de ani de cercetari stiintifice arata ca sugarii sunt stimulati vizual de imagini cu contrast ridicat.

 •  Dupa nastere, copilul percepe doar culori intense, deoarece retina poate detecta doar un contrast mare între lumina si întuneric. (Dr. Amanda Gummer)

 •  Alb-negru reprezinta cea mai puternica si mai usor recognoscibila combinatie pentru un bebelus, datorita contrastului accentuat, care provoaca cea mai puternica stimulare vizuala. Aceste culori cresc curiozitatea copilului si stimuleaza conexiunile celulelor creierului. (Dr Williams Sears)

 • Nou-nascutii se comporta ca si cum ar privi printr-o ceata densa - obiectele trebuie sa fie intense, stralucitoare si mari pentru a genera un raspuns. Ei încep sa reactioneze la obiectivele colorate in jurul varstei de 2 luni, iar dezvoltarea acuitatii (viziune detaliata) dureaza ceva mai mult. Nivelurile adulte de acuitate nu sunt atinse pâna la vârsta de cel putin un an. (Cercetare realizata de Universitatea Indiana)

 

 

Vederea bebelusului versus vederea adultului - comparatie

 

 

Studii istorice privind vederea sugarilor

Mai mult de 50 de ani de cercetari stiintifice indica un efect direct al dezvoltarii vizuale a bebelusilor atunci când sunt stimulati vizual cu imagini cu contrast ridicat. si stimularea dezvoltarii vizuale de la nastere ajuta mai mult decât doar vederea, ajuta dezvoltarea întregului creier.

La începutul anilor 1960, dr. Robert Fantz, un psiholog de dezvoltare la Universitatea Western Reserve din Cleveland, Ohio, care credea ca bebelusii sub vârsta de doi ani ar putea sa vada bine, a proiectat o cutie "peep" care înconjura un bebelus ce statea pe un scaun. El a asezat doua obiecte direct în aria vizuala a copilului: o tabla de sah in alb si negru si un card gri. Pe ascuns, dr. Fantz a urmarit copilul printr-o mica gaura si a putut determina ca bebelusii preferau tabla de sah, in detrimentul suprafetei simple. Ochii lor se îndreptau constant spre tabla.

Sursa: Fantz, R. "Maturizarea vederii la sugari". Jurnalul de Psihologie Comparativa si Fiziologica, Vol. 55 (1962), p. 907.

Odata ce acest lucru a fost cunoscut, au urmat alte studii în succesiune rapida. Dr. T.G.R. Bower, om de stiinta comportamentala de la Universitatea din Edinburgh, bine cunoscut pentru studiile sale în dezvoltarea copilului, a aratat copiilor mai multe forme alb-negru, precum si carduri simple albe, rosii si galbene. Din nou, bebelusii au ales sa priveasca articolele alb-negru.

 

Sursa: Bower, T.G.R., "Un element de dezvoltare a sugarului", San Francisco: W. H. Freeman and Co., 1977, p. 9.

 

Dr. Phillip Salapatek, psiholog de copii la Universitatea din Minnesota, Minneapolis, a proiectat un dispozitiv electronic de urmarire, care sa urmareasca privirea copilului. El a aflat ca sugarii îsi misca ochii pâna la marginea unui triunghi negru, pe fond alb, mai degraba decât sa priveasca centrul negrului sau albului. Atunci a  înteles ca ochii copiilor cauta granita dintre culori, pentru ca acolo este cel mai mare contrast între alb si negru.

 

Sursa: Salapatek, P.H., Kessen, W., "Scanarea vizuala a triunghiurilor de catre nou-nascutul uman", 

Jurnalul Psihologiei Experimentale a Copilului, vol. 3 (1966), pp. 155-67.

 

Mai multe dovezi în studiile recente

 

Cele mai recente studii continua sa demonstreze ca abilitatile vizuale ale sugarilor includ vizibilitatea culorilor pentru culori cu contrast înalt – de preferat negru, alb si rosu - si sensibilitate la contrast pentru modelele cu contrast ridicat. Copiii urmaresc culorile contrastante datorita stimularii pe care acestea o aduc. (Dr. Craig, Ron, Universitatea Edinboro din Pennsylvania, "Dezvoltarea fizica a sugarilor", 2006)

S-a constatat ca culorile cu contrast ridicat sunt cheia stimularii vizuale la copii. Deoarece retina nu este complet dezvoltata la nastere, datorita faptului ca creierul este dezorganizat si celulele nervoase nu au fost înca conectate complet, un copil percepe culori intense, cum ar fi rosu, albastru, roz, galben, mov si verde. Retina poate detecta numai contraste mari între lumina si întuneric sau alb-negru, comparativ cu un adult, care poate distinge culorile, în timp ce un copil va îmbina culorile. Pe masura ce simturile bebelusilor cresc, cauzand multiplicarea celulelor nervoase, si prin stimularea vizuala, retina bebelusilor se va dezvolta, celulele nervoase optice vor creste, determinând stimularea copilului.

Copiii raspund bine la culori contrastante, si dr. William Sears (2013) a demonstrat ca alb-negru este cea mai puternica si mai usoara combinatie pe care un copil o poate recunoaste, datorita contrastului care provoaca cea mai puternica stimulare vizuala. Aceste culori cresc curiozitatea si stimuleaza conexiunile celulelor creierului, ceea ce înseamna ca, daca un copil are stimuli mai puternici, atunci, în cele din urma, au o crestere mai buna a creierului si o dezvoltare vizuala mai rapida.

Lewis & Maurer (2009) au realizat studii care au aratat ca introducerea modelului vizual imediat dupa nastere poate juca un rol important în dezvoltarea vizuala timpurie, deoarece pastreaza infrastructura neurala pentru învatarea vizuala a copiilor în viata ulterioara, si creste sensibilitatea la niveluri de baza si înalte ale vederii. Acest studiu sustine ideea ca bebelusii nou-nascuti îsi pot recunoaste foarte repede mama prin recunoasterea fetei. Ei stocheaza aceste informatii în memoria lor, pentru a recupera memoria în mod eficient atunci când este nevoie. Copilul necesita o vizionare mica a fetei, deoarece aproape instantaneu un copil recunoaste si îsi aminteste chipul. Prin urmare, corelatia dintre expunere si valoarea preferintei este puternica.

 

Daggett anel Cobble (2008) au constatat ca copiii sunt atrasi de culori, si acest lucru îmbunatateste atentia, sporind productivitatea si, prin urmare, stimulând mental. Culorile produc raspunsuri fiziologice variate la o persoana; tensiunea arteriala, frecventa cardiaca, temperatura corporala si activitatea creierului. S-a constatat ca diferite culori stimuleaza sau reduc productia de hormoni când interactioneaza cu sistemul endocrin. Mai mult, Daggett si Cobble (2008) au descoperit, de asemenea, ca culoarea modifica activitatea valurilor creierului alfa, ceea ce noi numim vigilenta, stare de spirit, nivel de energie si claritate mentala. Prin urmare, este clar ca culoarea are o puternica influenta psihologica, în special asupra emotiilor si sentimentelor noastre, astfel ca exista o legatura directa între creier si corp.

 

Studiile efectuate de un grup de oameni de stiinta de la Universitatea din Indiana arata ca bebelusii vad slab. La nastere exista numeroase imaturitati în ochi si în partile vizuale ale creierului. Nou-nascutii se comporta ca si când ar privi printr-o ceata densa - obiectele trebuie sa fie intense, stralucitoare si mari pentru a genera un raspuns. Ei încep sa reactioneze la tintele colorate la vârsta de aproximativ 2 luni, iar dezvoltarea acuitatii (viziune detaliata) dureaza oarecum mai mult. Nivelurile adulte de acuitate nu sunt atinse pâna la vârsta de cel putin un an.

 

Nou-nascutul se poate concentra pe forme apropiate, dar vad obiectele îndepartate ca fiind neclare, deoarece sunt miopi. Pe masura ce cresc, vederea lor se imbunatateste. Pâna la sfârsitul varstei de 3 luni, acestia pot urmari un obiect în miscare, sunt mai interesati de forme si modele si pot vedea fete familiare, chiar si la distanta. Fata umana este unul dintre lucrurile preferate pe care sa le priveasca, în special fata propriei persoane sau a parintilor. Potrivit cercetarilor efectuate la Colegiul de Medicina al Universitatii din Illinois, la nastere, ochiul unui copil are aproximativ 75% din dimensiunea ochiului unui adult. În primii doi ani de viata, nervul optic, functia vizuala si structurile interne ale ochiului continua sa se dezvolte.

 

Acuitatea vizuala a nou-nascutului este de aproximativ 20/400. Vederea se îmbunatateste încet pâna la 20/20 pana la vârsta de 2 ani. Aceasta este echivalenta cu a vedea doar litera mare "E" pe o diagrama a ochilor. La început, nou-nascutii nu acorda multa atentie lumii vizuale, dar în mod normal vor clipi când lumina le straluceste în ochi. De la 6 la 8 saptamâni, bebelusii îsi vor fixa privirea pe un obiect si vor urmari miscarea acestuia. Ochii unui bebelus ar trebui sa fie bine aliniati (lucreaza ca o echipa) la vârsta de 4 luni. Pe masura ce ochii devin aliniati, se dezvolta vederea tridimensionala.

 

Asociatia Americana de Optometrie a marcat 3 pasi in dezvoltarea vederii bebelusilor:

<>1.····Copiii ar trebui sa înceapa sa urmareasca obiectele în miscare cu ochii si sa se intinda spre lucruri la vârsta de aproximativ trei luni.

 

 1.  De la 5 la 8 luni


 •  Perceptia de adâncime, care este capacitatea de a judeca daca obiectele sunt mai aproape sau mai îndepartate decât alte obiecte, nu este prezenta la nastere. Pana la varsta de 5 luni, ochii sunt capabili sa lucreze împreuna pentru a forma o viziune tridimensionala a lumii si a începe sa vada în profunzime.

• Desi viziunea de culoare a copilului nu este la fel de sensibila ca cea a unui adult, se crede, în general, ca bebelusii au o viziune de culoare buna la vârsta de opt luni.

 

 

 1. De la 9 la 12 luni

• La douasprezece luni, majoritatea copiilor se vor târi si vor încerca sa mearga. Parintii ar trebui sa încurajeze mersul de-a busilea, mai degraba decât mersul pe jos, pentru a ajuta copilul sa dezvolte o coordonare mai buna a ochilor.

• Bebelusii pot judeca distantele destul de bine si arunca lucrurile cu precizie, sunt capabili sa perceapa aproape toate detaliile si culorile.


Culorile care ofera cel mai mare contrast sunt cele mai atragatoare pentru copii. Alb-negru, desigur, permite cel mai mare contrast. Ce e atât de minunat în ceea ce priveste contrastul? Are de-a face cu dezvoltarea ochilor nou-nascutilor. Bastonasele si conurile - structurile retinei care percep culoarea - nu s-au maturizat suficient pentru ca el sa perceapa valorile si intensitatile de rosu, albastru, roz, galben, violet si verde. Alb-negru este cea mai simpla combinatie pe cdare o poate percepe, iar interesul sau pentru aceste culori contrastante continua pâna la varsta de 6-9 luni.

Deborah Brateman, fosta asistenta medicala la Terapie Intensiva Neonatala de la Spitalul Walter Reed din Washington, DC, a specificat ca cardurile flash care incorporeaza modele negre si albe cresc perioada de timp pe care copiii o petrec privind la mediul inconjurator de la o medie de 4-5 minute, pana la 45 de minute dupa ce a fost hranit.

 

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Carticica foldabila pentru bebelusi - Armonica

Comanda si prin telefon la:

0740 149 361 sau 0722 537 758

 

 • Producător: Sierra Madre
 • Cod produs: Bebe_1
 • Disponibilitate: NU ESTE IN STOC
 • 28,00 Lei

Livrare gratuita

Transport gratuit prin curier la comenzi mai mari de 300 lei.

Etichete: Carticica pentru bebelusi, foldabila, Armonica